Евтаназія собак у комунальному підприємстві Львова: результати службового розслідування

unnamed
ЛКП Лев. Ілюстративне фото з архіву Дивись.info

У львівському комунальному підприємстві «Лев», де зафіксували випадки евтаназії двох собак, провели службове розслідування та виявили порушення з боку керівниці підприємства та головного ветеринарного лікаря, які неналежно виконували свої обов’язки та грубо порушили вимоги чинного законодавства.

Про це у вівторок, 13 червня, заявили у міській раді за результатами розслідування

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, комісія засідала двічі, витребувала всі матеріали, посадові інструкції та отримала пояснення у виконуючого обов'язки директора ЛКП «Лев» Олену Іващенко керівника ветеринарної клініки і кінолога.

«Ми встановили, що керівниця ЛКП «Лев», яка виконувала обов’язки директора, неналежним чином проконтролювала роботу ветеринарної клініки, зокрема необхідно було зібрати консиліум ветеринарних лікарів, який би встановив підставу для евтаназії тварин – цього не було зроблено. Головний лікар мав ініціювати зібрання цього консиліуму, на якому мали розглянути пояснення кінолога про те, як себе ведуть тварини, і лише після того, коли є висновок консиліуму, можна було б робити евтаназію. Але цього не було зроблено, тому тут є грубе порушення також головного лікаря ЛКП «Лев»,  — сказала чиновниця.

Перший заступник мера Львова Андрій Москаленко заявив, що підтвердили провину колишньої в.о. директора ЛКП «Лев», а також головного лікаря. Їх звільнили із обійманих посад. Відповідно, вже оголосили конкурс на посаду керівника підприємства. Для відбору кандидатів створюють спеціальну експертну раду.

«Ми обговорили з колегами-зоозахисниками цю процедуру – буде створена експертна рада, яка буде проводити процес підбору персоналу. Наша система згенерує оголошення і на всіх наших соцмережах, платформах буде оголошено вакансію. За лінком можна переходити і читати більш детальний опис посади», — пояснила Лілія Савич, начальниця управління персоналом Львівської міської ради.

Резюме, за якими буде проходити перший етап відбору, збиратимуть упродовж 15 календарних днів. Другим етапом буде зустріч з експертами і стандартне інтерв’ю. Експертній раді буде необхідно представити презентацію про те, як кандидат бачить розвиток ЛКП «Лев».

Відповідь кандидати отримають впродовж 3 днів після завершення конкурсу.

Що передувало?

Нагадаємо, у львівському комунальному підприємстві «Лев», ймовірно, евтаназували двох собак. Активісти стверджують, що показів для цього не було, а собаки були здоровими.

Зоозахисниця Юлія Радлінська увечері 4 червня розповіла, що собак Мавана та Х'ю, які перебували у ЛКП, убили. Цього дня вранці працівники підприємства, які заступили на зміну, не побачили чотирилапих у своїх вольєрах, відразу почали з'ясовувати де вони, а згодом тіла собак знайшли в морозильній камері.

У мерії оголосили про службове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: