Російське вторгнення в Україну викликало рекордну кількість біженців у світі, - ООН

и
Фото: EPA/UPG

Російське вторгнення в Україну призвело до найбільшого річного збільшення кількості людей, які вимушено переміщені внаслідок переслідувань, конфліктів, насильства та порушень прав людини за останні десятиліття.

Про це йдеться у звіті агентства ООН.

У 2022 році кількість переміщених осіб зросла на 21% і на кінець року становила, за оцінками, 108,4 млн осіб. У травні 2023 року це число, ймовірно, збільшилося до більш ніж 110 млн осіб, при цьому вторгнення Росії, що триває, і війна в Судані є основними факторами зростання.

«Ці цифри показують нам, що деякі люди надто швидко кидаються в конфлікт і надто повільно знаходять рішення. Наслідком цього є спустошення, переміщення та страждання для кожного з мільйонів людей, насильно вигнаних зі своїх будинків», - сказав Філіппо Гранді, верховний комісар ООН з питань справам біженців.

Загальна кількість біженців у всьому світі зросла до кінця 2022 року на рекордні 35%, або 8,9 млн осіб, і досягла 34,6 млн осіб, йдеться у звіті. Збільшення було здебільшого пов'язане з вихідцями з України та переглянутими оцінками кількості афганців в Ірані та Пакистані.

Нагадаємо, 4 червня сталася пожежа у будинкові, де мешкають українці, які вимушено виїхали до Німеччини через російську збройну агресію. Унаслідок цього загинула дитина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: