Львівські лікарі видалили 11-річній дівчинці рідкісну кісту з ока

бббб

Львівські офтальмологи видалили рідкісну 12-мм кісту на оці дитини. Утворення росло і деформувало обличчя 11-річної дівчинки. Операцію виконали у нашій Лікарні Святого Миколая.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Маленьку пацієнтку звати Алевтина. Вона народилася з кістою у правому оці. Утім, батьки дівчинки про це не знали. Бо утворення довгий час було непомітним та не завдало жодних клопотів. Рости кіста почала лише кілька років тому. Спершу око почало незвично чухатися. А згодом дівчинка помітила в ньому волосинки, що росли зсередини.

Лікарі виявили у правому оці дитини дермоїдну кісту з волосяними фолікулами. Це утворення є вродженим і характеризується розростанням тканин у вигляді закритого мішечка біля поверхні шкіри. Така патологія є досить рідкісною.

Дермоїдна кіста розташувалась у Алевтини за нижньою повікою, поширилась на очне яблуко та деформувала очну щілину. Крім того, волосини, що росли з кісти, ставали дедалі товщими. Аби вищипувати їх з ока, раз на кілька тижнів дівчинка відвідувала спеціалістів. Зрештою, коли жити з кістою стало надто незручно, Алевтина та її батьки наважились на операцію.

Хірургічне втручання з видалення утворення провели спеціалісти Дитячої Лікарні Святого Миколая. На момент операції кіста сягала в розмірах 12х6 мм. Аби не залишити на оці дівчинки жодних дефектів, лікарі оперували за допомогою мікрохірургічних інструментів. Попри те, що кіста встигла врости глибоко в повіку, втручання минуло успішно.

Рана на оці швидко загоїлась. Алевтина добре почувається і тепер її нічого не турбує. До лікарів дівчинка приїжджатиме лише на огляди.

Нагадаємо, у лікарні Святого Пантелеймона медики прооперували жінку з 7-сантиметровою пухлиною на голові. Для цього нейрохірурги вперше задіяли нову методику з використанням 3D-моделювання. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: