На території Херсонщини залишаються підтопленими 34 населені пункти, на Миколаївщині – 20 

длодл
Фото: ДСНС

На території Херсонської та Миколаївської областей через підрив Каховської ГЕС залишаються підтопленими 54 населені пункти.

Про це повідомляє ДСНС.

За його словами, на Херсонщині 17 населених пунктів підтоплено на правому березі Дніпра, ще 17 – на тимчасово окупованій території області. Підтоплено 1807 будинків, зокрема в Херсоні – 1422. 

Олександр Хорунжий додав, що на річці Дніпро в створі поста "Херсон" спостерігається постійне поступове зниження рівня води. 

«Зараз рівень води на позначці 1 метр 37 сантиметрів. Фактично з початку доби зниження на 10 сантиметрів. І така тенденція продовжується», – зазначив пресофіцер.

За його словами, служби ДСНС активно застосовують мотопомпи на території області, щоб відкачувати воду, зокрема в підвальних приміщеннях, на присадибних ділянках і в низинах.

На Миколаївщині залишаються підтопленими 20 населених пунктів: 102 будинки, 201 домогосподарство та 216 присадибних ділянок. 

«На Миколаївщині з місць підтоплень було евакуйовано приблизно 1000 людей, з них 167 дітей. Надано психологічну допомогу 15 людям. Підвезено 18 тонн питної води, 38 тонн харчів, зокрема, до населених пунктів Афанасіївка та Василівка», – розповів пресофіцер. 

Нагадаємо, у ніч на п’ятницю, 16 червня, окупанти обстріляли Херсонську область. Зокрема армія рф артилерійським пострілом вкрила селище Новоборислав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: