Що планують збудувати на території автобусного заводу та за церквою Анни у Львові

длолд
Фото: Територія Автобусного заводу, Роман Балук

На території заводу ВАТ «Львівський завод гідромеханічних передач» на вулиці Стрийській є вільний простір. Такий же простір є за церквою Святої Анни. Архітектори планують ці ділянки міста розвивати.

Головний архітектор «Містопроекту» Юрій Столяров запропонував своє бачення територій, про це він розповів в інтерв'ю Дивись. Info.

Зокрема, за словами архітектора, потрібно використовувати раціонально міські промзони. А це - інвестиції та їх розвиток. Однак є такі райони, які історично, ще з радянських часів, дуже близько контактують з житлом. А отже велике виробництво там зробити нереально.

Одним із таких просторів є автобусний завод. Це велика ділянка. За масштабом вона співрозмірна з мікрорайоном Княгині Ольги – Наукова – новий ЦУМ.

«Це така ж територія, на якій можна комплексно розвивати повноцінний мікрорайон –  з навчальними закладами, школами, садочками, з закладами медицини, житлом, офісами і т.д. Але тут однозначно треба дуже добре думати. Місто має сформувати якусь свою політичну позицію, а бізнес – свою, мешканці – також бачення висловити. Можливо там потрібно створити якийсь урбаністичний комплекс. Версій може бути багато», - каже він.

На його думку, це може бути або житлово-офісний мікрорайон, або житло із закладами освіти, або медичний заклад, частину ж території реально буде виділити для нешкідливої промисловості.

Ще однією локацією є простір за церквою Анни, між вулицею Городоцькою і Шевченка. Це колишня військова локація. Колись там була частина:

«Територія, звичайно, не така велика, як автобусний завод, але це фактично у центрі міста. І там теж можна цей резерв дуже по-різному використати. Наприклад, зробити бізнес-сіті. Чи дуже комфортний житловий квартал. Можна якось скомбінувати це з освітою. Тут питання дискусійне, бо треба вислухати і власників землі».

Читайте повну версію інтерв'ю на нашому сайті: Напевно найбільший резерв львівських територій - це автобусний завод, - головний архітектор «Містопроекту».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: