У Міноборони Німеччини повідомили про надання Україні ще 64 керованих ракет до Patriot

Surface-to-Air defense missile system on the background of the sunset
Patriot, фото ілюстративне: GETTY IMAGES

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розповів, що його країна «негайно» надасть Україні ще 64 керовані ракети для систем Patriot.

Про це він повідомив на другий день зустрічі НАТО в Брюсселі, як передає німецьке ЗМІ ntv.

Це «дуже важливий знак сталої підтримки успішних зусиль українських збройних сил із забезпечення протиповітряної оборони, особливо зараз, у цій особливій фазі війни», - сказав Пісторіус.

За словами міністра Міноборони, ракети будуть доставлені в Україну без зволікань.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Німеччина передала в Україну всюдиходи і боєприпаси до Gepard.

Пакети військової допомоги Україні від інших держав

У четвер, 15 червня, відбулося засідання країн у форматі «Рамштайн». За підсумками засідання низка держав оголосили, яку допомогу нададуть Україні. Про це детальніше розповів глава Пентагону Ллойд Остін на брифінг

Канада виділить для підтримки України 500 мільйонів доларів. А також передасть для ЗСУ 288 ракет AIM-7 для захисту неба.

До пакету також входить надання 10 тисяч 105-мм артилерійських снарядів, продовження операції UNIFIER із навчання військових до 2026 року, сприятиме підготовці пілотів, обслуговуванні та підпримці українських F-16, братиме участь в обслуговування танків Leopard 2 у Польщі.

Окрім цього, 116 із 200 броньованих машин Senator, які обіцяли Україні, уже доставлено, а ще 18 мають бути доставлені наступного тижня, сказала міністерка оборони Канади Аніта Ананд у четвер, 15 червня.

Найближчими днями також будуть доставлені 6750 штурмових гвинтівок; 1,1 мільйона патронів калібру 7,62 мм; 250 000 патронів калібру 5,56 мм; 70 000 снайперських боєприпасів.

Норвегія та Німеччина анонсували пакети на кілька років, а Данія оголосила свій пакет на близько 2,6 млрд доларів для військової допомоги на 2024 рік.

Співпрацюватимуть щодо постачання Україні обладнання протиповітряної оборони Данія, НідерландиВелика Британія та США. Ідеться про ракети ППО малої та середньої дальності та відповідних систем, необхідних для захисту критичної інфраструктури України та подальшого забезпечення успіху контрнаступальних операцій у найближчі місяці. Постачання обладнання вже розпочато і має завершитися протягом кількох тижнів.

Зі слів очільника Пентагону, також надання критично важливих спроможностей для України анонсувала й Італія. А кілька партнерів розглядають підтримку України у довгостроковому плані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: