ПАР очікує на путіна в серпні, хоча й має видати його Гаазі

635693
Фото: відкриті джерела

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса заявив, що очікує на участь російського президента владіміра путіна на саміті БРІКС у серпні попри те, що країна зобов’язана арештувати його й видати Міжнародному кримінальному суду

Як повідомляє "Європейська правда", про це Рамафоса сказав у п’ятницю в Києві за підсумками зустрічі лідерів африканських держав із Володимиром Зеленським.

За словами очільника ПАР, там "очікують на прибуття" путіна, й питання його візиту на саміт БРІКС він обговорить під час двосторонньої зустрічі в суботу в москві.

"Це питання ще надалі обговорюється й розглядається… Я вже зазначив у Південній Африці та на інших майданчиках, що мені доведеться ухвалювати рішення й оголошувати, як відбудеться цей саміт БРІКС. І саме це ми будемо робити", – додав він.

БРІКС – неформальне об'єднання, до складу якого входять Бразилія, росія, Індія, Китай та Південно-Африканська Республіка – у серпні мають організувати саміт у південноафриканському Йоганнесбургу.

Водночас ПАР ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду, який у березні видав ордер на арешт путіна через його причетність до масової депортації українських дітей з окупованих територій.

Це поставило країну в делікатне становище, оскільки Римський статут зобов'язує держав-учасниць арештовувати будь-кого, щодо кого виданий ордер. Більшість підписантів у західних державах уже підтвердили, що зроблять це.

Читайте також: У Гаазі створять центр розслідувань злочинів рф проти України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: