Прем'єр-міністр України відповів на петицію щодо звільнення Ткаченка

Ткаченко і Шмигаль
Олександр Ткаченко та Денис Шмигаль. Колаж: Дивись. info

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію про звільнення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Наразі він не бачить цьому підстав.

Про це стало відомо з його офіційної відповіді на петицію.

«Зі змісту петиції, що розглядається, неможливо встановити факти та обставини, які давали б чіткі підстави для здійснення прем'єр-міністром України своїх повноважень з порушення перед Верховною Радою України питання щодо звільнення міністра культури та інформаційної політики Ткаченка О.В», - зазначив у документі Денис Шмигаль.

До того ж, за словами Прем’єр-міністра сам Ткаченко до Кабміну надіслав лист, де заперечує обвинувачення, які йому висунув автор петиції. 

Таким чином, Денис Шмигаль підкреслює, що петиція не містить жодних конкретних фактів щодо діяльності Ткаченка на посаді Міністра культури та інформаційної політики.

Що передувало?

Нагадуємо, що петицію про звільнення Ткаченка зареєстрували 7 березня. До кінця збору залишилося ще три дні, однак необхідна кількість голосів вдалося досягнути вже 2 червня. Тоді петиція набрала 25 тисяч підписів.

Автором петиції є Юрій Шиян. Він стверджує, що Ткаченко став причиною зупинки розвитку України в культурній сфері. Крім того, чинний Міністр культури та інформаційної політики проявив неповагу до українських військових та загиблих бійців.

Оскільки 7 березня українських воїнів із диверсійної групи «Братства», котрі загинули на Брянщині наприкінці грудня минулого року, відспівати у Михайлівському Золотоверхому соборі. Напередодні Мінкульт видав дозвіл на проведення церемонії в Успенському соборі Лаври, проте перед самим похованням Олександр Ткаченко скасував рішення.

Тоді про цей інцидент повідомив голова «Братства» Дмитро Корчинський. Після скандалу Православна Церква України прийшла на допомогу й організувала церемонію у Михайлівському Золотоверхому соборі.

Хто такий Олександр Ткаченко

Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформаційної політики України 4 червня 2020 року.

11 листопада 2021 року Ткаченко офіційно повідомляв, що написав заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики. Причиною відставки він називав рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу МКІП та бюджет на культуру у 2022 році. Згодом Олександр Ткаченко зазначив, що не передумав іти у відставку, але «веде переговори», однак врешті залишився на посаді.

У 2008–2019 роках Олександр Ткаченко очолював «1+1 media». У 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, адже був обраний депутатом Верховної Ради за списком партії «Слуга народу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: