Завтра Львів попрощається з чотирма українськими воїнами, які загинули на війні

смерть

У вівторок, 20 червня, Львів попрощається з 4 захисниками України: Михайлом Лазарєвим, Ігорем Кривоконем, Юрієм Сікиринським та Ігорем Гілем.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіди, що чин похорону за Михайлом Лазарєвим, Ігорем Кривоконем та Юрієм Сікиринським розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11), а - о 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

До того ж, чин похорону Ігоря Гіля відбудеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11), о 14:30 - міська церемонія прощання на площі Ринок.

Усіх чотирьох Героїв поховають на Личаківському кладовищі.

Ким були українські Герої: біографічна довідка 

Михайло Лазарєв (11.09.1983-14.06.2023). Фото: ЛМР

Михайло Лазарєв народився в Коломиї Івано-Франківської області.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської. Здобував освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 міста Львова).

Протягом 10-ти років проживав у Королівстві Іспанія, де працював у будівельній сфері. Згодом повернувся на Батьківщину, був керівником місцевого авіамодельного клубу.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини. Боронив територіальну цілісність та незалежність України у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Сумщині, Харківщині та Донеччині.

У Михайла Лазарєва залишилися мама, брат та син.

гор Гіль (27.11.1989-13.06.2023). Фото: ЛМР

Ігор Гіль народився у Львові.

Навчався у Львівській спеціалізованій школі І-ІІІ-го ступенів №15 з поглибленим вивченням англійської та французької мов Львівської міської ради (сьогодні – Ліцей №15 Львівської міської ради). Здобував освіту за спеціальністю «Якість, стандартизація та сертифікація» у Національному університеті «Львівська політехніка».

Із 2012 року працював за фахом. У вільний час займався комп’ютерним програмуванням, захоплювався вивченням фізики.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до складу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Ігоря Гіля залишилися батьки, дружина, донька, хрещені батьки, племінники та хрещені діти.

Ігор Кривокінь (09.06.1976-11.06.2023). Фото: ЛМР

Ігор Кривокінь народився в Донецьку.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №81 м. Донецька. Після закінчення 10-го класу вступив на військову службу до лав прикордонників, яку проходив у Чернівецькій області.

Повернувшись, працював токарем у Приватному акціонерному товаристві «Рутченківський завод «Гормаш». Був затятим нумізматом.

Із початком агресії росії Ігор Кривокінь з родиною був змушений покинути рідне місто та перебратися до міста Павлоград Дніпропетровської області, де працював на місцевому заводі.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із російськими окупантами на південному та східному напрямках на посаді стрільця-снайпера механізованого батальйону.

У Ігоря Кривоконя залишилися мама та брат.

Юрій Сікиринський (03.02.1971-14.06.2023). Фото: ЛМР

Юрій Сікиринський народився у Львові.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №53 міста Львова. Закінчив історичний та юридичний факультети Львівського національного університету імені Івана Франка.

Брав активну участь у подіях двох Майданів, з початком війни у 2014 році їздив на схід країни як волонтер. Був винятково різносторонньою людиною: вів адвокатську діяльність, при цьому «живучи стихією». Ціле життя підкорював найвищі гори, найгустіші ліси і найхолодніші річки.

Із початком повномасштабного вторгнення рф добровольцем пішов на війну. Боронив територіальну цілісність та незалежність України на Харківщині та Донеччині у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У українського захисника залишилися дружина, п’ятеро дітей, мама та сестра з родиною.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що Львів попрощався з Героями Олегом Дідухом і Богданом Дідухом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: