Протягом минулої доби на фронті відбулося 45 бойових зіткнень, - Генштаб

то

Росіяни зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, там тривають важкі бої. Протягом минулої доби, 18 червня, відбулося 45 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Російсько-окупаційні війська в ніч проти 20 червня вкотре атакували Україну. Цього разу вони залучали безпілотники типу «Шахед». Також ворог застосував ракети С-300.

Протягом минулої доби окупанти застосували 4 крилаті ракети «Калібр» і 4 іранські ударні безпілотники Shahed-136/131. Всі 8 повітряних цілей були знищені.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 пункти управління, 10 районів зосередження особового складу та військової техніки.

Також ЗСУ знищили 2 склади боєприпасів, 1 склад пально-мастильних матеріалів, 15 артилерійських підрозділів на вогневій позиції, 3 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливих об’єкти окупантів.

Ситуація за напрямками

  • Волинський і Поліський — оперативна ситуація не зазнала суттєвих змін.
  • Сіверський і Слобожанський — росіяни завдали авіаудару по Бударках, що на Харківщині. Були на цих напрямках також мінометні й артилерійські обстріли населених пунктів.
  • Куп’янський — окупанти завдали авіаудару по Кислівці Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали зокрема Красне Перше, Новомлинськ і Дворічна.
  • Лиманський — ворог наступав у напрямках Ямполівки, Торського, Григорівки, Спірного та західніше Діброви Донецької області, успіху не мав. Також росіяни завдавали авіаударів та залучали артилерію.
  • Бахмутський — противник проводив безрезультатні наступи у напрямку Оріхово-Василівки Донецької області. Завдав авіаударів по населених пунктах Північне та Торецьк. Працювала артилерія ворога.
  • Авдіївський — окупанти проводили безрезультатні наступи у районі Авдіївки. Вони здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів Орлівка, Авдіївка, Карлівка, Первомайське, Невельське Донецької області.
  • Мар’їнський — протягом доби ЗСУ відбили всі атаки в районах Красногорівки, Мар’їнки та Побєди. Біля двох останніх ворог завдав авіаударів.
  • Шахтарський — окупанти проводили наступ у напрямку Новомихайлівки, але успіху не мали. Вони завдали авіаудару в районах Великої Новосілки та Золотої Ниви.
  • Запорізький і Херсонський — там противник обороняється. росіяни завдали авіаударів у районах Левадного, Зеленого Поля, Новодарівки та Малої Токмачки Запорізької області.

Нагадаємо, у вівторок, 20 червня, у Львові змінили маршрути трьох трамваїв через обстріли міста. Зміни стосуються маршрутів №3, №9 та №4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: