Україна отримає від США новий пакет військової допомоги

сша
фото ілюстративне, з відкритих джерел

Цієї середи, 21 червня, Сполучені Штати Америки оголосять про новий пакет військової допомоги для України.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, цитує Reuters.

У середу і четвер у Лондоні пройде конференція з відновлення України, на якій понад тисячу іноземних офіційних осіб із понад 60 держав, а також керівники підприємств і глобальні інвестори обговорять, як допомогти країні відновитися.

«Президент Байден сказав, що ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки знадобиться, і обидві наші країни глибоко прихильні до цього», — заявив Блінкен на пресконференції разом із міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

Додає, що США продовжать виконувати це зобов’язання, зокрема за допомогою нового потужного пакета допомоги, про який він зможе оголосити завтра, 21 червня.

16 червня до Конгресу США подали законопроєкт про оборонний бюджет. Він передбачає виділення 80 мільйонів доларів на закупівлю і передачу Україні далекобійних ракет ATACMS.

Нагадуємо, 15 червня міністри оборони Сполучених Штатів, Великої Британії, Данії і Нідерландів оголосили про надання Україні засобів протиповітряної оборони на тлі російських ракетних атак. Того ж дня країни-союзники України погодили нову військову допомогу для Сил оборони на засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: