Українські військові просуваються на Таврійському напрямку, — командувач

353435769_602582728721476_9072538226483488750_n
Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу, 19 червня, втрати окупантів серед вбитих та поранених склали більше п’яти роти.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський у своєму телеграм-каналі.

Він розповів, що українські підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби виконали 1487 вогневих завдань.

За словами командувача,  Збройні сили України знищили:  13 танків, 7 одиниць бойової машини піхоти (БМП), бронетранспортерів (БТР), безпілотних літальних апаратів ( БпЛА) “Supercam”, “Shahed-136”, 4 гаубиці 2С19 “Мста-С”, гаубиця 2А65 “Мста-Б”, зенітний ракетний комплекс “Бук”, 2 протитанкові гармати МТ-12 “Рапіра”, радіолокаційну станцію “Зоопарк”, важка вогнеметна система “Сонцепьок”.

Крім того, було знищено 5 місць зберігання боєприпасів ворога.

Нагадаємо, що у ранковому зведенні Генштаб повідомив про ситуацію на фронті.

Ситуація за напрямками станом на 20 червня

  • Волинський і Поліський — оперативна ситуація не зазнала суттєвих змін.
  • Сіверський і Слобожанський — росіяни завдали авіаудару по Бударках, що на Харківщині. Були на цих напрямках також мінометні й артилерійські обстріли населених пунктів.
  • Куп’янський — окупанти завдали авіаудару по Кислівці Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали зокрема Красне Перше, Новомлинськ і Дворічна.
  • Лиманський — ворог наступав у напрямках Ямполівки, Торського, Григорівки, Спірного та західніше Діброви Донецької області, успіху не мав. Також росіяни завдавали авіаударів та залучали артилерію.
  • Бахмутський — противник проводив безрезультатні наступи у напрямку Оріхово-Василівки Донецької області. Завдав авіаударів по населених пунктах Північне та Торецьк. Працювала артилерія ворога.
  • Авдіївський — окупанти проводили безрезультатні наступи у районі Авдіївки. Вони здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів Орлівка, Авдіївка, Карлівка, Первомайське, Невельське Донецької області.
  • Мар’їнський — протягом доби ЗСУ відбили всі атаки в районах Красногорівки, Мар’їнки та Побєди. Біля двох останніх ворог завдав авіаударів.
  • Шахтарський — окупанти проводили наступ у напрямку Новомихайлівки, але успіху не мали. Вони завдали авіаудару в районах Великої Новосілки та Золотої Ниви.
  • Запорізький і Херсонський — там противник обороняється. росіяни завдали авіаударів у районах Левадного, Зеленого Поля, Новодарівки та Малої Токмачки Запорізької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: