США оголосили, що нададуть Україні новий пакет допомоги на 1,3 мільярда доларів

сша
фото ілюстративне

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомив, що його країна готова надати Україні новий пакет військової допомоги. Цього разу вона складатиме 1, 3 мільярди доларів.

Про це він розповів на конференції з відновлення України, яка відбувається у Великій Британії, 21 червня, як передає Суспільне.

Зокрема він розповів, що США збираються інвестувати 520 мільйонів доларів для ремонту енергетичної системи в Україні, яку намагалася зруйнувати росія. 

Крім того, Блінкен зазначив, що вони також нададуть Україні 657 мільйонів доларів на допомогу в модернізації пунктів пропуску на кордоні України, її залізничних ліній, портів та інших об'єктів критичної інфраструктури.

За його словами, в Сполучені Штати Америки також спрямують 100 мільйонів на оцифрування митних та інших систем України, щоб збільшити швидкість їх роботи та подолати корупцію. До того ж, нова допомога стосується  й українських підприємств і підприємців, на роботу яких буде спрямовано 35 мільйонів доларі через фінансування та страхування.

Держсекретар США додав, що відновлення України  — це закладення фундаменту для її процвітання як безпечної, незалежної країни, повністю інтегрованої з Європою, пов’язаної з ринками по всьому світу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, ще 20 червня, Ентоні Блінкен анонсував про новий пакет військової допомоги для України.

Крім того, премʼєр-міністр Британії Ріші Сунак заявив, що Велика Британія надасть Україні пакет фінансової допомоги на три мільярди доларів кредитів Світового банку. Про це він розповів у середу, 21 червня, на конференції з відновлення України,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: