Маки та волошки: у Львові вперше розквітла галявина з лучними травами (фото)

луки 8
Ділянка з лучними травами. Фото: ЛМР

У Львова на нижньому оглядовому майданчику Високого Замку розквітла перша галявина з різнотрав’ям. Усього у місті таких 6 ділянок.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Там розповіли, що на галявині квітнуть різнокольорові маки і волошки, а згодом також будуть цвісти: ешольція, космея, нагідки, чорнушка та інші квіти.

За словами садівників міста, такий експериментальний проєкт вони здійснили у співпраці з працівниками державного підприємства «Парк-Високий Замок». Ще вкінці минулого року вони засіяли невелику ділянку сумішшю з найрізноманітніших однорічних квітів. Види підібрані таким чином, щоб одні квіти змінювали інші. 

Крім того, садівники зазначили, що наступного року такі локації можуть бути по всьому місті.

Ділянка з лучними травами. Фото: ЛМР

В управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради  повідомили, що такі ж галявини з лучними травами з’являться ще на 5 локаціях міста: 

  • біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, 
  • у сквері Кульчицької, 
  • Саду пам’яті, 
  • парку«Залізна Вода,
  •  Замарстинівському парку.

В цих місцях квіти розквітнуть через місяць-півтора.

Ділянка з лучними травами. Фото: ЛМР

До того ж, заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Оксана Луцко розповіла про мету таких насаджень по місту:

«Створюючи ділянку лучних трав, ми збільшуємо біорізноманіття та зберігаємо природні екосистеми, підтримуємо диких запилювачів і сприяємо затримці дощової води. Лугові рослини також знижують температуру. Вони є природнім фільтром, зменшують ерозію грунту. Важливі і фінансові переваги – їх не потрібно поливати, окрім перших тижнів, і косити необхідно максимум двічі на рік».

Галявина з лучними травами. Фото: ЛМР

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що на території громадського простору біля Органного залу у Львові запрацював питний фонтан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: