На Львівщині знесли ще десять радянських пам'ятників

image-94
Фото: ЛОВА

Упродовж трьох днів у Львівській області позбулися ще десяти пам'ятників монументальної пропаганди росіян.

Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

Так, в Золочівському районі 20-21 червня демонтували чотири памʼятники солдатам радянської окупаційної армії. Один з них був у селі Червоне Золочівської громади, а також приземлили ще три монументи в Поморянській громаді — в селах Жуків, Поляни та Ремезівці.  

21 червня обʼєкти радянської пропаганди демонтували в селах Чишки, Старе Село та Миколаїв Давидівської громади Львівського району.

Сьогодні ще один обʼєкт демонтували на Золочівщині, в селі Єлиховичі.

На території Червоноградського району, в Сокальській громаді декомунізували ще два памʼятники, а саме в селах Стенятин та Перетоки.

За даними ОВА, загалом від початку нинішнього року демонтували 80 таких об'єктів.

Декомунізація на Львівщині: що відомо

4 травня в с. Костенів Перемишлянської громади демонтували пам’ятник радянським воїнам, що загинули в боротьбі за радянську батьківщину.

10 травня очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький повідомив, що у Львівській області знесли ще два пам'ятники радянської доби. Ідеться про об'єкти у Сушно та Новому Виткові, що в Червоноградському районі.

11 травня у Мостиськах на Львівщині демонтували бетонні плити на кладовищі енкаведистів та комуністичних партійних функціонерів по вулиці Міцкевича.

Читайте також Чому декомунізація Львівщини триває так довго

За словами голови Львівської обласної війської адміністрації, загалом сьогодні в регіоні є 209 об'єктів, які підлягають декомунізації. Натомість вже демонтували 28.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: