У Львові оновили перелік цінних мозаїк: туди увійшло панно на Винниківському ринку

image-43ee7672
Мозаїка на Винниківському ринку. Фото: з відкритих джерел

У четвер, 22 червня, виконком вніс зміни до рішення «Про затвердження переліку мозаїчних творів на території м. Львова». Основною причиною розгляду списку цінних мозаїк, стало нещодавнє рішення суду про вилучення з-під охорони мозаїку на Винниківському ринку.

Про це повідомили у Львівській міськраді.

Там розповіли, що, за інформацією управління охорони історичного середовища ЛМР, до переліку історичних мозаїк додали твори за 7-ма адресами: 

  • вул. Університетська, 1, 
  • вул. Коперника, 3,
  •  вул. Мучна, 22, 
  • вул. Стецька, 4, 
  • вул. Грабовського, 3,
  •  вул. Вірменська, 23,
  •  вул. Погулянка, 26-26а.

Таким чином, до списку ключили мозаїчні твори за 81 адресою, що розташовані на малих архітектурних формах, на фасадах та в інтер’єрах будинків.

До того ж, відкорегували та уточнили адреси розташування певних мозаїк. Зокрема адресу розташування мозаїки на стіні Винниківського ринку:  вул. Солодова, 4 – вул. Личаківська, 51.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що восьмий апеляційний адміністративний суд частково задовольнив позов приватного підприємства «Галицький шлях», яке належить депутату Львівської міськради Олексію Різнику. Після цього з'явилося рішення виключити з охоронного переліку панно на стіні «Винниківського ринку». Це сталося через неправильну адресу, за якою перебувала мозаїка в списку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: