7 врятованих життів щодня: українці зібрали гроші на обладнання для дітей, які лікуються у Львові

355001897_589396036664150_7729167836099040873_n
Фото: Перше ТМО

За пів року в Україні вдалось зібрати понад два мільйони гривень на дороговартісту наркозну станцію для львівської лікарні святого Миколая — медичного хабу для поранених та хворих дітей з усієї країни.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова, на базі якого діє лікарня.

«1544 донати від 1 гривні до 30 тисяч. І ви це зробили — зібрали всю необхідну на наркозну станцію суму. Неоціненний внесок у здорове майбутнє українських дітей зробили представники соціально відповідального бізнесу, лідери думок та небайдужі громадяни», — кажуть у ТМО.

Проєкт запустили взимку торік. Благодійна платформа dobro.ua та Центр НЕЗЛАМНІ UNBROKEN Ukraine відкрили збір під назвою «Диво для незламних діток». Мета — придбати надважливу наркозну станцію, без якої неможливо проводити найскладніші хірургічні втручання.

Що це за обладнання?

Таке обладнання дає змогу під час операцій з високою точністю контролювати життєво важливі функції пацієнта та створює необхідний рівень безпеки. Без нього не обходиться жодна складна операція.

Від початку великої війни навантаження на Лікарню Святого Миколая зросло втричі, кажуть медики. Це місце стало порятунком для сотень маленьких українців, які зазнали поранень До цього у лікарні був лише один наркозно-дихальний апарат, а потребували — трьох. Аби встигати допомагати всім, хто цього потребує, нашим медикам доводилось оперувати пацієнтів в кілька змін — навіть вночі.

Вартість одного апарату — 2.2 млн грн. Щодня один такий дає змогу прооперувати 7 маленьких пацієнтів. В рік це вже понад 2 тисячі врятованих дитячих життів. Сотні людей показали — потреби дитячих лікарень і порятунок дітей їм не байдужі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: