На відновлення України партнери нададуть 50 млрд доларів

аован

Під час Конференції з відновлення України, яка відбулась у Лондоні, західні партнери пообіцяли надати Уряду додаткові кошти на відновлення країни.

На сайті Кабміну з'явилася спільна заява співголів урядів України та Великої Британії, які є співорганізаторами цьогорічної Конференції з відновлення України у Лондоні.

ЄС оголосив нову багаторічну програму на майже 50 млрд євро, які спрямують на відновлення, реконструкцію та модернізацію України. США оголосили про додаткову допомогу Україні у розмірі 1,3 млрд доларів, у тому числі 675 млн доларів, які спрямують на відновлення критичної інфраструктури України. Велика Британія оголосила про надання додаткових гарантій на суму 3 млрд доларів для підтримки додаткового кредитування Світового банку до 2027 року, а також 240 млн фунтів стерлінгів для підтримки негайних потреб. Також Швейцарія пообіцяла надати допомоги у розмірі 1,5 млрд швейцарських франків до 2027 року.

Нагадаємо, держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомив, що його країна готова надати Україні новий пакет військової допомоги. Цього разу вона складатиме 1, 3 мільярди доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: