Головні події за добу на Львівщині

Untitled
Фото: ЛОДА

Минулої доби сирени тричі сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

23 червня о 21:38 та о 22:48 через загрозу ударів «Кинжалами» з аеродрому Саваслейка. 24 червня о 02:38 – небезпека удару крилатими ракетами зі сторони Каспійського моря. На Львівщині загрози не справдились. 

Учора на Львівщині через негоду без електропостачення залишились 269 населених пунктів (158 повністю, 111 – частково). Над відновленням живлення продовжують працювати 82 бригади Львівобленерго – 352 людини та 123 одиниці техніки. Станом на цю годину без електропостачання 78 населених пунктів повністю та 134 частково. Найбільше – на Городоцькому, Мостиському, Пустомитівському і Жидачівському напрямках. 

У Самбірському районі триває ремонт ділянки автомобільної дороги Турка – Ільник. На ділянці Завадівка – Лосинець дорожні працівники влаштовують шар основи з щебенево-піщаної суміші, далі – будуть стелити шар асфальтобетонного дорожнього покриття. Влаштувати планують приблизно 1,5 км нового покриття. 

Виконання видатків місцевих бюджетів нашої області зросли майже на 40% у порівнянні з минулим роком.

У Бродах департамент архітектури та містобудування Львівської ОВА провів робочу нараду щодо аварійного стану синагоги та необхідності ремонтно-реставраційних робіт у Бродівському замку. У синагозі потрібні невідкладні протиаварійні роботи. У замку треба провести ремонтно-реставраційні роботи даху і фасаду. Визначили пріоритетність робіт на цих об'єктах, які є пам’ятками архітектури національного значення. Цьогоріч в обласному бюджеті плануємо передбачити кошти на роботи. Також буде співфінансування від громади. 

Від початку року на реалізацію програми «Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини області» з обласного бюджету скерували 1 мільйон 478 тисяч гривень.

25 працівників психологічної служби закладів професійної освіти Львівщини пройшли навчання із першої психологічної допомоги. Психологів готують на всіх рівнях в межах формування психологічної служби системи освіти Львівської області.

Юристи Данської ради у справах біженців провели інформаційну сесію щодо отримання компенсації за пошкоджене житло та надали 14 консультацій ВПО у консультативно-координаційному центрі при Стрийській РВА. Представники Стрийського центру зайнятості проконсультували про вакансії у районі та розповіли про програму підтримки бізнесу. Також у ККЦ на фінансову допомогу зареєстрували понад 100 вимушено переміщених осіб, які проживають на Стрийщині. 

У Львівському районі під час благодійного вечора-аукціону «Пустомити для ЗСУ» зібрали 452 тисячі гривень на підтримку земляків, які обороняють нашу державу.

Читайте також як у Львові комунальні служби ліквідовують наслідки негоди.

За прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології, по місту Львову 24 червня буде гроза, шквал 15 – 20 м/с, град.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: