Пригожин заявив, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова і "йде на Москву"

12
Скрін з відео

Глава ПВК "Вагнер" євген пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається "на москву", а також що його вояки збили вже три російських вертольоти.

Про це глава ПВК "Вагнера" повідомив у зверненні, яке опублікував у соцмережах, пише ТСН.

Очільник ПВК "Вагнер" євген пригожин прибув до ростова, де з групою своїх прибічників захопив штаб південного воєнного округу. пригожин висунув свої вимоги.

"Ми хочемо отримати начальника Генштаба та шойгу. Поки їх не буде, ми перебуваємо тут, блокуємо місто ростов та йдемо в москву", - заявив пригожин.

На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою.

Водночас пригожин заявив, що найманці ПВК "Вагнер" вже збили три гелікоптери, які намагались атакувати його колони.

Також пригожин заявив, що всі воєнні об’єкти ростова перебувають під контролем ПВК "Вагнер". Зокрема, і аеродром.

Тим часом Мер москви сергій собянін та губернатор московської області андрій воробйов заявили, що та території столиці рф та підмосков'я проводяться "антитерористичні заходи", які, зокрема, передбачають додатковий контроль на дорогах, пише Українська правда.

"У зв'язку з інформацією, що надходить, у москві проводяться антитерористичні заходи, спрямовані на посилення заходів безпеки. Введено додатковий контроль на дорогах. Можливе обмеження проведення масових заходів. Прошу поставитися з розумінням до вжитих заходів" - написав собянін.

Російський губернатор воробйов також повідомив про посиленні заходи безпеки у московській області.

"У московській області посилено заходи безпеки, ситуація контролюється правоохоронними органами і ФСБ. Проводяться антитерористичні заходи. Можливі додаткові перевірки на дорогах на південному напрямку, у зв'язку з цим прошу за можливості утриматися від поїздок особистим транспортом на півдні Московської області, насамперед за межі регіону" - заявив воробйов.

Нагадаємо у п'ятницю увечері у Telegram-каналах з'явилися заяви пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, Російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК Вагнер. Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

За повідомленням ЗМІ, у кремлі почалася паніка через похід пригожина на Ростов. В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: