Путін у своєму зверненні заговорив про громадянську війну та заколот

Untitled
Скрін з відео

Російський президент володимир путін заявив, що росія веде "боротьбу за виживання", і в країні намагаються "організувати заколот"

Про це володимир путін повідомив під час відеозвернення, пише Українська правда.

"Звертаюся до тих, кого обманом або погрозами втягнули в злочинну авантюру, на шлях тяжкого злочину збройного заколоту...

Це удар у спину країні та народу.

Саме такого удару було завдано по росії 1917 року, коли країна вела Першу світову війну. Але перемогу в неї вкрали. Інтриги, чвари, політиканство за спиною армії і народу обернулися найбільшим потрясінням, руйнуванням армії і розпадом держави, втратою величезних територій. У підсумку - трагедією громадянської війни...

Ми не дамо цьому повторитися. Захистимо і наш народ, і нашу державність від будь-яких загроз. Зокрема - від внутрішньої зради.

А те, з чим ми зіткнулися - це саме зрада. Непомірні амбіції та особисті інтереси призвели до зради...

Повторю, будь-яка внутрішня смута - смертельна загроза для нашої державності, для нас, як нації. Це удар по росії, по нашому народу" - заявив він.

путін додав, що дії влади росії "будуть жорсткі", а Збройні сили та інші державні органи отримали необхідні накази, Він визнав, що ситуація в ростові "залишається складною, фактично заблокована робота органів цивільного і військового управління".

Він просить тих, "хто підняв зброю на бойових товаришів", припинити "участь у злочинних діях".

Нагадаємо у п'ятницю увечері у Telegram-каналах з'явилися заяви пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, Російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК Вагнер. Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

За повідомленням ЗМІ, у кремлі почалася паніка через похід пригожина на Ростов. В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: