Лікарня святого Миколая у Львові отримала сучасний реанімобіль

IMG_4679
Фото: ЛМР

Сучасний реанімобіль для порятунку малюків лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова подарували німецькі друзі з організації Hilfsorganisation-Stützpfeiler e.V. Місія об’єднала мешканців 46 міст Німеччини, а доставив допомогу Майк Менке – пожежник із міста Падерборна та керівник організації

Про це повідомляє Львівська міська рада.

У лютому цього року Майк завітав до лікарні святого Миколая і дізнався, що лікарям потрібен сучасний транспортний засіб для комфортного перевезення немовлят. Швидка, яка у була в лікарні – застаріла для використання.

На заклик Майка відгукнулися багато людей, і вже за чотири місяці реанімобіль вдалося придбати та забезпечити необхідним обладнанням. Це, зокрема: сучасний кювез, апарат для вентиляції легень, ноші, монітор контролю пацієнта, шприцові насоси для введення медикаментів. Таке оснащення швидкої дозволяє перевозити діток з одного медзакладу в інший з комфортом, підтримуючи усі життєво важливі функції малюка.

Вартість реанімобіля – 120 тисяч євро, і це найбільша допомога, яку Майк Менке доставляв.

«Не встигли наші друзі доставити реанімобіль до корпусу новонароджених, як допомога швидкої одразу знадобилась кількаденному немовляті. Дівчинку повезли на обстеження у лікарню святого Пантелеймона, що поруч з нами. У неї – вроджена вада центральної нервової системи, тож вона буде потребувати нейрохірургічного втручання», - ділиться генеральний директор лікарні святого Миколая Іван Міськів.

До слова, за півтори року поїздок до України Майк Менке надав різну допомогу на більш ніж 1 млн грн. Це зокрема, і допомога ЗСУ. А цього разу в лікарні за надану допомогу Майк отримав памʼятну нагороду та боксерську рукавичку із підписом Віталія Кличка.

Фото: ЛМР
Довідка

Центр неонатології лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова складається з відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених та відділення патології новонароджених. Це місце, де немовлята від 500 грам (від 22 тижнів гестації) з вадами розвитку, можуть отримати допомогу. За дітками доглядає команда анестезіологів та неонатологів. Батьки мають можливість відвідувати малюків, які перебувають у реанімації.

У лікарні святого Миколая функціонують потужні центри хірургії, нейрохірургії та кардіохірургії. Тож будь-які спеціалісти можуть надати допомогу та прооперувати дитину. Завдяки функціонуванню пологового відділення у структурі лікарні, медзаклад забезпечує повний цикл допомоги від народження, проведення реанімаційних заходів та виходжування малюків, до одужання.

У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії є 12 ліжко-місць, у відділенні патології новонароджених – 30 ліжко-місць. Тут приймають пацієнтів зі всієї України, бригада виїжджає 24/7.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: