Львівщина: головні події за добу

photo_2023-06-25_10-49-16
Фото: ЛОДА

Минула доба у Львівській області минула без повітряних тривог

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Очільник ОВА розповів, що у Стрийському районі через опади минулої доби, підняття підземних вод і переповнення стоків ровів підтопило присадибні ділянки у 80 домогосподарствах – у селах Станківці, Тужанівці та Березина.

Усім абонентам Львівщини, які залишилися без електропостачання через негоду 23 червня, живлення вже відновили. Нагадаю, без електроенергії тоді були понад 52 тисячі абонентів у різних районах нашої області.

Ще 82 людини евакуювались на Львівщину зі Запоріжжя. Здебільшого це люди старшого віку та матері з дітьми. Їх зустріли, надали супровід на виплати та поінформували про найважливіше наші волонтери медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова. Дехто з прибулих вирішив їхати за кордон, інші – залишаться у Львівській області.

Якщо ви приїхали на Львівщину з прифронтових областей і потребуєте допомоги, телефонуйте на Гарячу лінію Львівської області за номером 112 або заповнюйте анкету.

Номер телефону волонтерської спільноти медико-психологічної допомоги: 068 003 4014

Представники Львівської ОВА доєднались до онлайн-наради координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО. Йшлось про всебічну підтримку переселенців, ветеранів, родин військовослужбовців, людей старшого віку та людей з інвалідністю.

На Самбірщині відбулась проща до Билич. Під час неї молилися за Захисників України, їхні родини та волонтерів. Архиєрейську Святу Літургію очолив владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії.

Сьогодні Миколаєву у Львівській області 453 роки. На війні загинув захисник з Розвадівської громади Павло Василів, на знак пошани до оборонця благодійний концерт до Дня міста, де збиратимуть гроші на ЗСУ, проведуть у понеділок. Співчуття рідним Героя. Дякуємо миколаївчанам за все, що вони роблять для України упродовж повномасштабної війни. Процвітання містові.

Читайте також: На Львівщині чоловіка із затиснутого авто вивільняли рятувальники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: