Львівські десантники розповіли, як ведуть бойові дії в районі Бахмуту

ипртппма

Після чергового бойового завдання, воїни 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ розповіли про особливості бойових дій на Бахмутському напрямку, враження після штурмових дій, а також свою мотивацію захищати Батьківщину та знищувати її ворогів.

Про це повідомила Служба зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

«Ми продавлюємо передній край противника завдяки нашій силі, досвіду, підготовці та  дронам. Тримаємо на контролі дії ворогів 24/7. Бачимо кожен їхній рух, і відразу знищуємо артою. Якщо окупант ховається в нору, то кидаємо з дрона гранатку. І вони просто психологічно не витримують! Тільки голову підіймають – і їх відразу б’ємо!», – розповідає командир десантно-штурмового підрозділу 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Юрій.

Його побратим Олександр долучається до розмови: «штурмувати краще, ніж сидіти в бліндажах».

«У нас професійні командири, вони пояснюють, як виконати завдання, тому сумніви під час штурмів – відсутні. Просуватися, звісно ж, важко... тим більше у лісистій місцевості, з-за кущів нічого не видно, і кожен рух чує противник… Але штурмувати краще, ніж сидіти в бліндажах! Росіяни сидять у норах. Підходимо впритул до ворога й знищуємо його. На цьому напрямку ми постійно просуваємось все далі й далі», – зазначає десантник.

Наймолодший 19-річний Юрій зізнається, що під час крайнього штурму позицій противника йшов спокійно. Страху не мав. З його слів, керувався іншим інстинктом – діяти чітко та впевнено, швидко реагувати та влучно вести вогонь по противнику.

«Я пішов на контракт в ДШВ, бо хотів служити саме в десантно-штурмовому підрозділі. Взяв приклад з хрещеного батька. Я прийшов до командира і сказав, що хочу брати участь в штурмових діях. Не допускав спочатку. Але я переконав його, бо не хотів сидіти в тилу, прагнув з хлопцями йти вперед! Перший штурм був для мене легким. Ми “взяли” ліс спокійно, без втрат, були навіть багато полонених. І руки не тремтіли, не боявся, йшов спокійно…» – розповідає десантник.

Також воїн розповідає, що його батько також воює - всією родиною захищають України. Наразі у нього є одна мета – це знищувати загарбників та повністю звільнити від них окуповані території. Але ніколи не розповідати своїм майбутнім дітям про війну...

Нагадаємо, воїни 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України знищили чергову ворожу бойовому машину десанту разом з екіпажем в районі Бахмуту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: