Угорщина не підтримала виділення допомоги Україні з Європейського фонду

Угорщина

У понеділок, 26 червня, на пресконференції міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не підтримує виділення допомоги Україні від Європейського фонду миру

Про це повідомили в Reuters.

Там зазначають, що держави, які входять до Європейського союзу, планували виділить Україні черговий транш у сумі 500 млн євро. Однак Угорщина не підтримує таке рішення, через те, що Україна включила угорський банк OTP Bank до списку «спонсорів війни».

«Ми готові змінити свою думку, якщо українці покладуть край безглуздому, брехливому стану, коли OTP, найбільший угорський банк, перебуває у списку міжнародних спонсорів війни», – наголосив Сійярто.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що державний секретар Міністерства сільського господарства Жолт Фельдман заявив, що Угорщина попросила Євросоюз продовжити обмеження на імпорт українських зернових і олійних культур для п'яти країн Східної Європи щонайменше до кінця 2023 року.

Українські військовополонені в Угорщині: що відомо

Нагадуємо, раніше в ЗМІ з'явилася новина, що росія передала Угорщині одинадцять українських військовополонених, але це сталося без участі України.

Згодом уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти Олег Котенко повідомив, що вдалося встановити місце перебування 11 полонених українських захисників, яких росія передала Угорщині.

У вівторок, 20 червня, речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що із Угорщини вдалося вивезти трьох українських військовополонених.

Крім того, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Угорщина не мала повноважень вести перемовини з рф щодо українських військовополонених без інформування України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: