Генштаб: росіяни скидають тіла загиблих від підриву Каховської ГЕС у братські могили

56-2
Іноземний рятувальник допомагає ліквідовувати наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС

Російсько-окупаційні війська розпочали розбирати завали та збирати тіла загиблих внаслідок повені через підрив Каховської гідроелектростанції у Херсонській області. До цього загарбники примушують працівників комунальних служб.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 середи, 28 червня.

Там пояснюють, що причиною цьому став спалах інфекційних хвороб.

За даними українських військових, упродовж 24-25 червня нинішнього року знайшли понад 60 тіл. Росіяни вирішили поховати загиблих через підрив армією рф Каховської ГЕС у братських могилах, аби приховати реальну кількість жертв.

До того ж, у них не забиратимуть зразки ДНК та не встановлюватимуть жодних позначок на місці поховання, додали в Генштабі.

Підрив росіянами Каховської ГЕС

У вівторок, 6 червня, про підрив Каховської ГЕС розповів спікер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров. Розпочалась евакуація цивільних, під час якої росіяни відкривали вогонь.

Рятували людей із зон на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Зранку, 6 червня, після оголошення про підрив електростанції, президент України Володимир Зеленський зібрав екстрене засідання РНБО.

Україна має докази того, що російсько-окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію у Херсонській області дистанційно, заявили у воєнній розвідці.

В Офісі Генерального прокурора України взялись за розслідування екоциду, вчиненого російсько-окупаційними військами.

За офіційними даними української влади, відомо про щонайменше 21 людину, яка загинула внаслідок повені через підрив ГЕС. Натомість у Центрі національного спротиву України припускають, що жертвами цього могли стати пів тисячі мешканці тимчасово окупованих Олешок на Херсонщині.

13 червня у Державній екологічній інспекції повідомили, що після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції «дуже великої» забрудненості води не зафіксували, але виявили холерну та кишкову палички. За даними Міністерства охорони здоров'я, через підрив росіянами Київської дамби та забруднення води на півдні України станом на 14 червня не зареєстровано випадків або підозр на холеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: