Перехопили стратегічну ініціативу на полі бою, — Залужний про ситуацію на фронті

340288622_173655102263404_5699982319649248736_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Українським військам вдалось перехопити стратегічну ініціативу на полі бою, заявив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Про це він сказав у телефонній розмові із очільником Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі у середу, 28 червня.

З його слів, вони обговорили ситуацію на фронті: «Нам вдалося перехопити стратегічну ініціативу, Сили безпеки і оборони України продовжують ведення наступальних дій, маємо просування», — прокоментував Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що російські війська чинять потужний спротив, у той же час зазнають великих втрат. Окрім того, ворог намагається втриматись на позиціях за рахунок суцільного мінування місцевості.

Також Залужний розповів генералу Міллі про актуальні потреби українських військових в озброєнні, боєприпасах та засобах розмінування.

Ситуація на фронті 28 червня

За даними Генерального штабу ЗСУ, російсько-окупаційні війська зосереджують головні зусилля на трьох напрямках, де тривають важкі бої. За добу відбулося 20 бойових зіткнень.

Ідеться про:

  • Лиманський. Тут росіяни безуспішно наступали в районі Роздолівки. Завдали авіаударів в районах Білогорівки Луганської області та Званівки і Виїмки - Донецької. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів: Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Роздолівка Донецької області.
  • Бахмутський. Окупанти безуспішно настпали в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Білої Гори та завдали авіаційного удару в районі Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед яких Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка, Південне на Донеччині.
  • Мар'їнський. Воїни ЗСУ відбили усі атаки росіян в районі Мар'їнки. Тим часом росіяни вдарили з авіації в межах міста. Також окупанти вдарили із артилерії в районах близько 10 населених пунктів, серед них Мар’їнка та Побєда Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: