На Львівщині створили ще понад сотню місць для вимушених переселенців

ЛМР
Ілюстративне фото. Джерело: Микита Печеник

У Львівській області відремонтували ще дві будівлі, де тепер зможуть мешкати 104 людини, які евакуювались із зони бойових дій.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону 29 червня.

Там розповіли, що цього тижня із обласного бюджету виділили ще 7,4 мільйона гривень. Гроші зокрема скерують на ремонти об'єктів, де зможуть мешкати вимушені переселенці.

Так планують відремонтувати гуртожитки навчальних закладів на Львівщині та провести реконструкцію об'єктів соціальної сфери.

«Реновація наявних об’єктів соціальної інфраструктури — один з найдієвіших способів збільшення житлового фонду для ВПО, який дозволяє в короткі терміни та з використанням незначних капіталовкладень покращити умови проживання, а також створити додаткові місця для людей, які втратили своє житло і потребують підтримки», — вважають у відомстві.

Нинішнього року на житлову допомогу для вимушених переселенців в обласному бюджеті Львівщини передбачили понад 100 мільйонів гривень.

Хочуть відремонтувати 23 об’єкти у 21 громаді та створити 1283 додаткових місць для ВПО.

Нині вже завершили ремонти на двох об’єктах та створили додатково 104 місця для проживання внутрішньо переміщених осіб. На решті об'єктах ще тривають роботи, додали у Львівській ОВА.

Раніше ми розповідали, що у Львові розпочали будівництво соціального житла для поранених вимушених переселенців. Йдеться про вісім будинків, де зможуть мешкати 700 людей.

ВПО на Львівщині

Сьогодні в регіон вже евакуювались 257 тисяч людей з 24 лютого 2022 року, повідомляла місцева влада.

Для того, аби розселити ВПО, на Львівщині ремонтують гуртожитки, санаторії та будівлі соцзахисту, у яких ніхто не мешкає. До кінця нинішнього року у регіоні хочуть створити понад 3 тисячі 300 місць для людей, які евакуювались із областей, де тривають бойові дії.

Водночас з обласного бюджету Львівщини скерували понад 169 млн грн на будівництво або облаштування житла для вимушених переселенців. Реалізовуватимуть 54 проєкти у 35 установах.

Уже завершили ремонтні роботи по 21 проєкту в 10 закладах, що створює 942 місця для проживання ВПО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: