Під час російського обстрілу Краматорська поранення отримала письменниця зі Львова

IMG_9192
Вікторія Амеліна. Фото: Дивись.info

Під час ракетної атаки росіян на кафе Краматорська, яка сталася у вівторок, 27 червня, поранення отримала українська пиьсменниця Вікторія Амеліна. Нині вона у лікарні.

Інформацію підтвердили у PEN Україна 29 червня.

Так, після російського обстрілу Краматорська з'явилась інформація, що поранення отримала, зокрема, українська письменниця, але імені не розголошували в інтересах родини та дітей.

У PEN Україна сьогодні офіційно підтвердили, що йдеться про письменницю Вікторію Амеліну. Разом із нею були поранені засновник організації Aquanta Ucraina (Тримайся, Україно — група підтримки України в Латинській Америці) колумбійський депутат Серхіо Харамільйо, письменник Ектор Абад і журналістка Каталіна Гомес. Вони отримали легкі поранення.

PEN Україна не розголошує складність поранення Вікторії Амеліної. Повідоляється, що наразі вона перебуває у лікарні. Письменниця не потребує додаткових зборів на лікування.

«Дорогі друзі, ділимося новинами щодо нашої дорогої Віки. Наразі Вікторія Амеліна в лікарні. Поруч із нею фахові лікарі, її рідні та друзі. У неї є все необхідне, потреби у зборі додаткових коштів немає. Про подальші новини і потреби ми будемо обов’язково вас інформувати з дозволу рідних. Як і раніше, просимо сьогодні всіх, хто знає і любить Віку, бути з нею в думках і молитвах», — ідеться в повідомленні.

Вікторія Амеліна — українська письменниця і громадська діячка, лавреатка премії літературної премії Коронація слова та літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського Польського інституту у Києві.

Атака по Краматорську 27 червня

У вівторок, 27 червня, росіяни вдарили по Краматорську, одна із ракет влучила по кафе у центрі міста, де на той момент відпочивали люди. За даними місцевої влади, російські війська вдарили по Краматорську ракетами «Іскандер».

Розбір завалів тривав понад добу. Загинули 12 людей. Серед них загинуло троє дітей. Всі померлі - ідентифіковані. Крім того, в Державній службі України з надзвичайних ситуацій, зазначили, що всього постраждало через російські обстріли 60 людей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: