Уламок міни влучив в голову: львівські лікарі врятували воїна, якому паралізувало тіло

357000450_592362333034187_2718055478329355446_n
Роман Ковалюк. Фото Перше медична об'єднання Львова

У  Національному  реабілітаційному Центрі "Незламні" у Львові внаслідок тривалої реабілітації медики покращили стан 28-річного українського військового Романа Ковалюка. Чоловік отримав важкі травми на війні: йому в голову потрапив уламок міни, через що він втратив мовлення та не міг рухатися.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Там розповіли, що захисник отримав поранення на бойовому чергуванні. Тоді його товариш наступив на міну та загинув, а Романа - поранило. Після цього воїна доправили до стабілізаційного пункту, де йому надали першу медичну допомогу. 

Згодом він потрапив до медичного закладу в Дніпрі. Тут лікарі видалили осколки російського снаряду та множинні кісткові уламки. А також закрили тканинний дефект черепа. 

Після цього важкопораненого пацієнта відвезли до Київ. Тут чоловіку давали невтішні прогнози. Медики зазначали, що шанси вижити є досить малі. Проте військовий прийшов до тями, а його стан покращився, однак тіло залишалося паралізованим.

За інформацією медичного закладу, тоді його перевозять до Львова у Центр “Незламні”. Тут протягом 5 місяців з ним працюють спеціалісти з реабілітації і в результаті лікування - Роман починає ходити та розмовляти.

Фото: Перше медична об'єднання Львова

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що львівські хірурги прооперували воїна, у якого після поранення деформувався череп.

Про Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Напрямок протезування центр НЕЗЛАМНІ запустив торік, відкривши мобільну майстерню. Разом з майстернею центр НЕЗЛАМНІ отримав 200 протезів. Так, нещодавно протез руки отримала перша дитина. Це 13-річний Дмитро, син воїна ЗСУ. Він втратив руку, коли допомагав мамі по господарству. У підлітка міоелектричний протез. Керувати ним він зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів руки. Його виготовила німецька компанія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: