Був за крок від смерті: 57-річному воїну готують протези у Львові

римвасьд

Фахівці Національного реабілітаційного центру Незламні, який входить до складу Першого медоб'єднання Львова, готують до протезування 57-річного воїна Олега Дубового.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Олегові Дубовому - 57 років. Він із міста Чортків, що на Тернопільщині. До повномасштабного вторгнення працював в локомотивному депо. 24 лютого 2022 року чоловік вирішив не чекати повістки і добровільно доєднався до ТРО, в чиїх лавах і став на захист країни. Після підготовки воював спершу на харківському напрямку, а згодом - на донецькому.

Поранення отримав 9 березня 2023 року. Пригадує: в ті дні, як і в більшості на фронті, ворог не шкодував снарядів. Під час чергового мінометного обстрілу Олег встиг заскочити в бліндаж. Вже в укритті почув ще один вибух, щось влетіло прямо всередину і вдарило в ноги. Спершу Олег навіть болю не відчув - шок. Потім дивиться на свої ноги, а їх - немає. З усіх сил воїн намагається накласти собі турнікети - не виходить. Врятував побратим, який заскочив в бліндаж і не дав Олегові стекти кров’ю. Вміло наклав два турнікети.

Далі - бойові товариші 2,5 км несуть Олега на ношах. До точки евакуації. Звідти важко пораненого бійця доправляють в стабілізаційний пункт на Донеччині. Там воїнові надають першу допомогу і відправляють на Дніпро. А потому Олега лікують вже земляки - у Тернополі.

Шанси вижити при такому пораненні і такій масивній кровотечі були мізерними. Однак, лікарям вдалося вибороти його життя. НЕЗЛАМНИЙ захисник пригадує: «Я думав, що все ж таки помру, а тому передав обручку дружині на згадку про себе». Натомість, дружина вірила, що з її чоловіком все буде добре. Так і сталося.

Після перемоги над смертю для подальшої реабілітації Олег прибув до Львова - у Центр НЕЗЛАМНІ. Зараз наші протезисти готують для нього тимчасові протези, на яких ветеран буде вчитися ходити перед отриманням уже постійних штучних кінцівок.

Після відновлення Олег хоче жити повноцінно та волонтерити. А всім захисникам, які нещодавно втратили кінцівки і не знають як жити далі, бажає: ніколи не падати духом! Підтримує Олега його дружина Наталія.

Читайте також: Віртуальна реальність: як українські науковці тестують нові методи реабілітації пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: