У Львові затримали аферистів, які привласнили житло на понад 11 млн грн

356384877_651691850335923_9091317582038667864_n
Фото: ГУ НП у Львівській області

У Львові викрили учасників злочинної організації, котрі привласнювали нерухомість.

Про це повідомили у регіональному управлінні поліції 30 червня.

Там розповіли, що йдеться про п'ятьох людей. Організував цю псевдодіяльність 40-річний мешканець Львівщини. До складу групи «квартирних аферистів» також входили львів'яни та мешканці області віком 47, 38, 33 та 26 років.

За даними поліції, підозрювані підшуковували у Львові та в населених пунктах області квартири та інші об’єкти нерухомості, які перебували у приватній чи комунальній власності, виготовляли підроблені правовстановлюючі документи на ці об’єкти, печатки і штампи підприємств, установ і організацій, а також підробляли відповідні довідки.

Завдяки цьому вони отримували свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, змінювали замки вхідних дверей приміщень та реалізовували їх.

Одне з цих помешкань зловмисники не встигли продати, оскільки їх затримали правоохоронці.

Таким чином учасники злочинної групи незаконно заволоділи дев’ятьма об’єктами нерухомого майна на суму близько 11 мільйонів гривень. Їх розповілили між собою та використовували для власних потреб.

У них вдома провели обшуки та виявили:

  • гроші,
  • чернети,
  • копії підроблених договорів та інших документів, які стосувались справи.

За фактами шахрайства, підробки документів та печаток відкрили кримінальні справи. Підозрюваним у шахрайстві загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У червні в регіональному управлінні поліції розповідали, що від початку нинішнього року у Львівській області викрили 90 людей, яких підозрюють у шахрайстві. Там також назвали найпопулярніші шахрайські схеми в регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: