В мерії Львова обговорили стратегію трансформації української освіти

foto33-04a1c6a8
Фото: ЛМР

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із віцепрем'єр-міністром – міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. Під час зустрічі поговорили про стратегію змін у системі освіти в Україні. Також міністр оглянув, як будують у Львові перший в країні навчальний заклад з допомогою технології 3D-друку

Про це пише Львівська міська рада.

«Віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров прийняв новий виклик. Разом із командою Міністерства освіти вони створюють нову стратегію поетапної трансформації освіти в Україні. Ковід, а потім велика війна кардинально змінили будні українських школярів, студентів та вчителів. Нам потрібен новий інноваційний підхід до навчання. Сьогодні говоримо про майбутнє. Важливо, що нові підходи пишуться не в закритих кабінетах, а разом із людьми, які є співтворцями освітніх процесів на місцях», - зауважив мер Львова Андрій Садовий.

Михайло Федоров розповів, що зараз важливо вивчати успішний досвід різних навчальних закладів, який може бути масштабований для інших регіонів. У тому числі, вивчити досвід Львова. Адже місто за останні роки має чималі якісні зміни в системі шкільної освіти.

Керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк наголосив, що місто ставить за мету зробити освіту максимально інноваційною і сучасною. А це передбачає, насамперед, якісний менеджмент в освітніх закладах та зовсім інший, творчий підхід до навчання.

Читайте також: Був за крок від смерті: 57-річному воїну готують протези у Львові

«В нас дуже динамічні зміни в освіті. Це та галузь, яка у Львові йде в ногу з часом. Лише за останній період ми повністю перезавантажили роботу літніх таборів, провели інтернет-олімпіаду «Квести і Тести», перші інтелектуальні ігри для школярів Lviv School Quiz. Ми ставимо собі за мету «підтягувати» освітній менеджмент, щоб кожна школа розвивалася і ставала творчою», - зазначив Андрій Закалюк.

Також Михайло Федоров оглянув, як будується перший в Україні навчальний заклад з допомогою технології 3D-друку. Це буде новий навчальний корпус для першокласників школи № 23, що на вул. Варшавській, 126 у Львові. А також відвідав Lviv Open Lab – унікальний освітній простір, де школярі можуть проводити наукові досліди, майструвати з дерева та навіть створити чи запрограмувати власний пристрій. 

«Маємо сформувати бачення, де ми будемо як країна через 5-10-15 років. Ключове завдання – розробити чітку та зрозумілу стратегію. Зараз ми з командою проводимо зустрічі з викладачами, вчителями, директорами шкіл і ректорами, з владою на місцях. Ми дискутуємо з експертами і запрошуємо долучатися громадськість. Потрібен краш-тест ідей, які ми сформували під час роботи над стратегією з кожною ланкою освіти», - зазначив Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: