У Міноборони розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямкові

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

На Бахмутському напрямку ситуація знову загострилася. Зараз там триває двобій за перехоплення ініціативи.

Про повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр ввечері у понеділок, 3 липня.

За словами Маляр, російські окупанти намагалися наступати на цьому напрямку, але безрезультатно. Водночас українські Сили оборони мали «певний успіх». А втім, як зазначила посадовиця, ситуація змінюється дуже стрімко.

«Контроль над одними й тими ж позиціями може двічі за добу втрачатись і відновлюватись. Ворог активно реагує на всі наші дії та створює на загрозливих напрямках по три лінії оборони», — сказала Маляр.

На південному фланзі Бахмута, у районі Кліщіївки, українські війська з боями просуваються. Тим часом на північному фланзі тривають бої. 

У самому Бахмуті, за словами Маляр, також «неспокійно». Окупанти в місті постійно ведуть вогонь, намагаються зірвати українську логістику та завдати максимальних утрат Силам оборони. 

Водночас українські військові не дають ворогу пересуватися містом і вражають вогнем позиції окупантів, запевняє заступниця міністра оборони.

За даними Генштабу ЗСУ, на Бахмутському напрямку окупанти безуспішно наступали південно-східніше Оріхово-Василівки та західніше Бахмута. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали більш як 10 населених пунктів, серед них Краматорськ, Костянтинівка, Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка, Біла Гора Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: