Нідерланди нададуть Україні понад 118 мільйонів євро допомоги

Нідерланди
Прапори України та Нідерландів. Фото ілюстративне: з відкритих джерел

 У вівторок, 4 липня, в уряді Нідерландів затвердили  другий пакет допомоги для України у 2023 році. Цього разу він складає суму на понад 118 мільйонів євро.

Про це повідомили в уряді Нідерландів.

Там зазначили, що зі загальної суми близько 93 млн євро надходять із резервування урядом 2,5 млрд євро на підтримку України у 2023 році та 25 млн євро з бюджету Співробітництва у сфері зовнішньої торгівлі та розвитку.

Крім того, в уряді зазначили, що в межах другого пакету було виділено 10 млн євро на екстрену допомогу внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, зокрема на рятувальні шлюпки.

Також 875 000 євро будуть спрямовані через правозахисний фонд на проєкти місцевих Недержавних організацій з підтримки українських правозахисників, які забезпечують доступ до правдивої інформації для мешканців переважно тимчасово окупованих територій.

До того ж, 83 млн євро планують спрямовані  на відновлення та охорону здоров’я України. З цієї суми 58 млн євро витратять на ремонт інфраструктури, житла і забезпечення питною водою. Ще 25 млн євро призначені для медичного обладнання та мобільних клінік.

Також у вівторок, 4 липня, стало відомо, що Кабмін Нідерландів призначив Родеріка ван Шревена спеціальним посланником з питань бізнесу та реконструкції України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, в Міноборони Німеччини розповіли про надання Україні ще 64 керованих ракет до Patriot.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: