Львівські лікарі змогли зберегти чоловікові руку, яку розтрощив уламок снаряда

358412129_596656845938069_7844013502191688529_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Лікарям Національного реабілітаційного центру Незламні вдалося врятувати руку 59-річному Андрію Житнику із села Пречистівка, що на Донеччині. Часто в таких випадках - руку ампутують.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Там розповіли, що чоловік потрапив під мінометний обстріл, коли їхав на велосипеді за гуманітаркою в рідному селі. Тоді уламок снаряда пошкодив серйозно кінцівку. 

Спочатку в пункті видачі гуманітарної допомоги йому наклали тиснучу пов'язку та відвезли до військових медиків. Вони надали першу допомогу пораненому та відвезли до найближчої лікарні в місті Курахове.   

«У важкому стані чоловіка відправляють далі - на Дніпро. Там панові Андрію проводять 8 операцій з видалення осколків. Утім, стан правої руки такий, що є всі покази до ампутації. Аби спробувати все ж зберегти чоловікові руку, з Дніпра його відправляють ще далі - на Львів. До Центру НЕЗЛАМНІ, спеціалісти якого мають досвід проведення складних реконструктивних втручань», - розповіли в львівському медичному закладі.

Андрій Житник. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У  Львові лікарі готують детальний план операції на руці чоловіка. Під час хірургічного втручання ортопеди-травматологи вкорочують проміжок дефекту плечової кістки - з 10 до 4 см. Тоді з’єднують два кінці кістки металевими пластинами. Після ортопедів за роботу беруться пластичні хірурги. Тканинний дефект вони компенсують найширшим м‘язом зі спини пацієнта разом з нервами. 

За словами медиків операція минула успішно. Тепер на пацієнта чекає реабілітація, яка буде тривати 4-5 місяців.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові медики встановлять протез снайперові, якому відсікло руку танковим снарядом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: