Має ознаки холери: на Херсонщині фіксують зростання кількості інфекційних захворювань, — Генштаб

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Каховська ГЕС. Фото: Вікіпедія

У тимчасово окупованих Скадовську та Генічеську, що в Херсонській області, зростає кількість випадків інфекційних захворювань на гострі кишкові інфекції. Протікає хвороба з ознаками холери.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 середи, 5 липня.

Натомість, додають там, так звана окупаційна влада не визнає збільшення кількості захворюваності, намагається приховати погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні, розпочала приховану вакцинацію від холери представників так званих адміністрацій і їх найближчого оточення.

Підрив росіянами Каховської ГЕС

У вівторок, 6 червня, про підрив Каховської ГЕС розповів спікер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров. Розпочалась евакуація цивільних, під час якої росіяни відкривали вогонь.

Рятували людей із зон на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Зранку, 6 червня, після оголошення про підрив електростанції, президент України Володимир Зеленський зібрав екстрене засідання РНБО.

Україна має докази того, що російсько-окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію у Херсонській області дистанційно, заявили у воєнній розвідці.

В Офісі Генерального прокурора України взялись за розслідування екоциду, вчиненого російсько-окупаційними військами.

За офіційними даними української влади, відомо про щонайменше 21 людину, яка загинула внаслідок повені через підрив ГЕС. Натомість у Центрі національного спротиву України припускають, що жертвами цього могли стати пів тисячі мешканці тимчасово окупованих Олешок на Херсонщині.

13 червня у Державній екологічній інспекції повідомили, що після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції «дуже великої» забрудненості води не зафіксували, але виявили холерну та кишкову палички. За даними Міністерства охорони здоров'я, через підрив росіянами Київської дамби та забруднення води на півдні України станом на 14 червня не зареєстровано випадків або підозр на холеру.

За даними Центру нацспротиву, підрив Каховської ГЕС може спричинити епідемію на окупованих територіях півдня України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: