У Львівській області за пів року в 7 громадах демонтували усі комуністичні пам'ятники, – ЛОВА

image-94
Демонтаж радянського пам'ятника. Фото: ЛОВА

За пів року роботи робочої групи з питань декомунізації на Львівщині вже знесли усі пам’ятники з радянською символікою у семи громадах. Загалом в області виявили понад 260 об'єктів тоталітарних режимів.

Про це повідомив перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик, як передає ЛОВА.

Він зазначив, що на початку 2023 року робоча група виявила близько 180 пам'ятників радянської доби. З часом у громадах довиявили ще понад 80 таких обʼєктів. 

Андрій Годик також розповів, що від початку року нам разом із громадами та робочими групами в районах вдалося демонтувати близько 100 памʼятників тоталітарного минулого. Органи місцевого самоврядування мають змогу самостійно вирішувати як надалі розпоряджатися з такими об'єктами. 

«Яворівський район є лідером у питаннях демонтажу ідентифікованих пам'ятників - майже 60% з них вже немає. У Золочівському районі демонтували вже 50% об'єктів. Водночас 7 громад області повністю очистилися від згадок комуністичних обʼєктів. Тому працюємо  далі. Наше бачення є чітким: до кінця року ми повинні очистити Львівщину повністю», – зазначив перший заступник голови ЛОВА.

Читайте також Декомунізація Львова: вулиця, названа на честь ілюстраторки дитячих книжок

Крім того, громадський активіст та член обласної робочої групи Олег Радик додав, що у певних громадах процес декомунізації «буксує на місці». Зокрема це відбувається через те, що є байдужість місцевих мешканців до цієї теми та брехливість керівництва територіальних громад, які кажуть, що немає коштів на демонтаж.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли, що на Львівщині знесли ще десять радянських пам'ятників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: