Збитки на понад 10 мільйонів: у Львові підприємець вкрав патент на розробку устаткування

358107125_654881210016987_2812141955119473466_n
Фото: ГУ НП у Львівській області

На Львівщині викрили злочинну групу, котра незаконно використовувала чужу технологію виготовлення вентиляційного устаткування. Через це власник патента отримав збитків на понад 10 мільйонів гривень.

Про це розповіли у регіональному управлінні поліції 5 липня.

Там кажуть, що 43-річний львів'янин отримав доступ до розробок систем вентиляції та клієнтської бази одного з підприємств, яке спеціалізується на виробництві холодильного та вентиляційного обладнання.

Пізніше разом зі спільниками — 28-річною мешканкою Яворівського району та 43-річним мешканцем Червоноградського району — вони почали виготовляти та продавати системи вентиляції за краденою схемою на Львівщині та за кордоном.

«Таким чином було порушено право інтелектуальної власності на використання патенту, а правовласнику було завдано матеріальних збитків на суму 10 мільйонів 250 тисяч гривень.
Організована група реалізовувала свій злочинний план протягом 2021-2022 років – правоохоронці викрили зловмисників під час чергової незаконної реалізації продукції»
, — йдеться в повідомленні відомства.

Фото: ГУ НП у Львівській області

Господарський суд Львівської області виніс рішення про вилучення з обороту незаконно виготовлених виробів, а також заборону подальшого виготовлення та реалізації. Проте незважаючи на це, організована група продовжила свою злочинну діяльність.

Організатору групи повідомили про підозру за двама статтями Кримінального кодексу України:

  • організації незаконного використання корисної моделі, порушення прав на винахід
  • невиконання судового рішення, вчинене службовою особою.

Також підозру у пособництві повідомлено двом іншим учасникам організованої групи.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

У червні в регіональному управлінні поліції розповідали, що від початку нинішнього року у Львівській області викрили 90 людей, яких підозрюють у шахрайстві. Там також назвали найпопулярніші шахрайські схеми в регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: