Львівська капела «Дударик» заспівала Гімн України з 15 тисячами хористів у Латвії (відео)

9db8c1d1ac40fea8178d785809b3c4fe
ілюстративне фото

Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» бере участь у ювілейному 150-му хоровому фестивалі у латвійській Ризі. У межах заходу український колектив виконав Гімн України із 15 тисячами хористами.

Про це розповіли у департаменті з питань культури Львівської обласної військової адміністрації.

«До фестивалю прикута увага усієї Латвії і світової громадськості впродовж цілого тижня. І головним цьогорічним висловом (меседжем) є декларація підтримки українського народу у боротьбі за незалежність і за саме існування. В такий спосіб Латвія промовляє до цілого цивілізованого світу – Перемога буде за Україною»! — каже керівник та диригент «Дударика» Дмитро Кацал.

Цей фестиваль вважається найбільшою хоровою подією в світі і є важливою подією у латвійській культурі та суспільному житті. Окрім того, він є шедевром усної і нематеріальної спадщини людства. Вселатвійське свято пісні і танцю проводиться з 1873 року, як правило, кожні п'ять років. Одночасно на фестивалі збираються понад 40 тисяч виконавців.

Читайте також: Славень свободи: як народжувався Гімн України

Як правило в репертуарі фестивалю – народні та класичні хорові пісні, які виконувалися акапельно, проте, останнім часом, сучасні популярні пісні були теж включені в репертуар.

Нагадуємо, 6 липня у Національному музеї імені Андрея Шептицького відкрили новий виставковий проєкт «Жива традиція: моя сорочка», який реалізували у співпраці з Майстернею Магди Дзвін. Там представили колекцію традиційної ноші (понад 100 вишитих сорочок з різних регіонів України), на яких можна побачити значну кількість характерних для наших теренів стібків та швів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: