«У Бахмуті ворог фактично у пастці», — в Міноборони повідомили про ситуацію на фронті

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська продовжують наступати на п'яти напрямках: Авдіївському, Мар'їнському, Куп'янському, Лиманському та Сватівському. Тут загарбники намагаються прорвати оборону ЗСУ, однак безуспішно.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр увечері п'ятниці, 7 липня.

З її слів, там тривають гарячі бої без зміни положень.

На Бахмутському напрямку на південному флангу є просування по декількох ділянка - більше кілометра, додає Маляр.

«На північному флангу бої без зміни положень. В самому Бахмуті ворог фактично у пастці. Наші війська максимально ускладнили пересування ворога та унеможливили вихід. Тривають обстріли з обох сторін», — сказано в повідомленні.

Читайте також: ЗСУ просунулися і повернули раніше захоплені території на Бахмутському напрямку (відео)

Наступ ЗСУ

Сили оборони України продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Скрізь тривають гарячі бої.

«Наші закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Крім того наші оборонці фактично перемолочують там зараз техніку та озброєння ворога, знищують склади зброї, вражають місця компактного знаходження російських військових - відчутно зменшуючи таким чином наступальні та оборонні спроможності ворога», — зазначає заступниця міністра оборони України.

Окрім цього, через значні втрати ворога у живій силі на Півдні деякі ворожі підрозділи відмовляються від участі у бойових діях. Співвідношення безповоротних втрат на Півдні - 1 до 5,3. Тобто у ворога на Півдні гине військовослужбовців у 5,3 рази більше ніж у нас, додає Маляр.

Нагадуємо, Збройні сили України продовжують вибивати російських окупантів з їхніх позицій на Таврійському напрямку та мають успіхи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: