У Львові створять Дослідний центр для студентів інженерних спеціальностей

2
фото: ЛМР

В історичній частині Львова створять дослідний центр для студентів. Новий ІТ-кластер розмістять у приміщенні колишнього військомату на вулиці Каліча гора.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації

Згідно з ухвалою, створення дослідного центру для студентів інженерної спеціальності сприятиме розвитку науки та створенню нового осередку підприємницької діяльності в сфері хай-тек. 

Інвестиційний проект передбачає створення дослідного Центру з лабораторіями для навчання та практики студентів, які навчаються на інноваційних спеціальностях у вищих навчальних закладах Львова.

У рамках проекту надаватиметься безкоштовний доступ до лабораторій, обладнання та розхідних матеріалів для студентів, аспірантів, науковців до використання необхідних для якісного навчання та наукової діяльності.

Простір об’єднає студентів, викладачів, представників компаній, місцевого самоврядування та партнерів, сприяти формуванню та розвитку науково-дослідної екосистеми у сфері інновацій.

«У межах проєкту студентам, аспірантам та науковцям надаватиметься безоплатний доступ до лабораторій, обладнання та розхідних матеріалів для якісного навчання та наукової діяльності. Безплатними будуть приміщення Центру і для проведення лекційних та практичних занять у межах навчання студентів на технічних спеціальностях.

Центр об'єднає 11 лабораторій з найбільш актуальних та крос-функціональних напрямів, а також опенспейси, лекторії, мітинг-руми, які сприятимуть формуванню та розвитку науково-дослідної екосистеми у сфері інновацій. Попереду проведення конкурсу з вибору інвестора та проєкт інвестиційного договору», — розповів голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик.

Нагадаємо, вчора, 6 червня, на сесії Львівської міської ради прийняли рішення про припинення ЛКП «Залізничнетеплоенерго» шляхом приєднання його до ЛМКП «Львівтеплоенерго». Це дозволить зекономити 30 млн гривень на рік на електроенергію та газопостачання.

Тоді ж підтримали створення муніципального індустріального парку «Сигнівка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: