Росія налагоджує експорт до Китаю сільгосппродукції з окупованих територій – Нацспротив

c569aed-screenshot-2-fotor-202307092056
ФОТО: ELEVATORIST.COM

Росія впроваджує на захоплених підприємствах програмне забезпечення, яке дозволить їй експортувати до Китаю сільськогосподарську продукцію з окупованих територій України

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

На підконтрольних окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції (особливо зернових) здійснюється впровадження автоматизованих систем федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як “россельхознадзор”). Пакет програм включає підсистеми  “Аргус”, “Цербер”, “Меркурій” (ветеринарний контроль), “Веста” (фітосанітарний).

Дані програмні засоби призначені для автоматизації процесу збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари, що будуть експортуватись за межі країн-членів Євразійського союзу.

В умовах накладених на росію санкцій за розв’язання війни проти України, ключовим експортером для росії залишається Китай. На даний час росія активно вивозить викрадені зернові з ТОТ України в Сирію та Туреччину під виглядом власного врожаю. Запровадження даних програм дозволить їй розширити географію експорту награбованого, зокрема до Китаю. 

Читайте також: 500 днів війни: унікальні хроніки оборони України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: