За 500 днів війни росія не досягла жодної поставленої цілі в Україні – американські аналітики

52e1c9d-screenshot-4-fotor-2023070942946
ФОТО: GETTY IMAGES

За 500 днів повномасштабного вторгнення росія не змогла досягти в Україні жодної запланованої цілі

Про це пише Українська правда з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

"500 днів тому росія розпочала неспровоковану загарбницьку війну проти України. Російські військові мали намір взяти Київ протягом трьох днів, але не змогли досягти жодної з намічених цілей в Україні. Рішучий і вмілий опір українців зупинив численні російські наступи, в тому числі на Київ, та звільнив Сумську і Чернігівську області, а також частини Харківської, Миколаївської і Херсонської областей, які були тимчасово захоплені російськими військами.

Читайте також: 500 днів війни: унікальні хроніки оборони України

Українські війська забезпечили ініціативу та проводять контрнаступальні операції вздовж більшої частини фронту тоді, як російські війська майже повністю зосереджені на спробах утримати українські землі, які вони все ще контролюють" - Надання пригожину, командирам і 25 тис. бойовикам "Вагнера", які очолювали збройне повстання і брали в ньому участь, повної свободи пересування і спілкування в росії свідчить або про надзвичайну (і необґрунтовану) впевненість путіна в їхній новій лояльності, або про відчайдушне прагнення переманити якомога більше членів ПВК на свій бік, або про нездатність вжити заходів проти них" - йдеться в дописі.

В ISW зазначили, що завдяки допомозі Заходу Україна забезпечила свою незалежність, однак перед нею стоїть критично важливе завдання звільнення стратегічно важливих територій, які все ще перебувають під контролем росії.

Читайте також: Україна заслуговує на членство в НАТО – Ердоган

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: