30 бойових зіткнень: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

357785379_619865590326523_8753047566245432452_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська зосереджують головні зусилля на чотирьох напрямках. За добу відбулося 30 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 понеділка, 10 липня.

За даними українських військових, важкі бої тривають за такими напрямками:

  • Лиманський. Тут росіяни штурмували та намагався витіснити наші війська із займаних позицій в районі західніше Спірного Донецької області, успіху не мали. Завдали авіаційних ударів в районах Новосадового, Іванівки, Серебрянського лісництва та Спірного на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Роздолівка, Берестове, Веселе Донецької області.
  • Бахмутський. Під щільним вогнем авіації та артилерії окупантів, ЗСУ успішно відбили ворожі атаки в районі Дубово-Василівки Донецької області. Росіяни вдарили із авіації в районах населених пунктів Олександро-Шультине та Північне. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Краматорськ, Часів Яр, Диліївка, Північне та Південне Донецької області.
  • Авдіївський. Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки. Окупанти вдарили із артилерії у понад 15 населених пунктах, зокрема це Керамік, Бердичі, Авдіївка, Водяне та Карлівка Донецької області.
  • Мар'їнський. Під ворожими вогнем артилерії наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі Мар’їнки. Росіяни вдарили із авіації біля Красногорівки Донецької області. А також обстріляли понад 15 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Побєда, Єлизаветівка та Катеринівка Донецької області.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Шахтарському росіяни безуспішно наступали в районі Новомихайлівки Донецької області. Ворог обстріляв понад 10 населених пунктів, зокрема це Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Шахтарське, Макарівка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському окупанти зосередили головні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ. Завдали із авіації в районах Рівнополя і Новоданилівки Запорізької області та Козацького на Херсонщині. Також росіяни атакували із артилерії понад 20 населених пунктів, серед яких Новодарівка, Гуляйполе, Преображенка, Оріхів, Степногірськ Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Берислав, Веселе, Антонівка, Білозерка Херсонської області та місто Херсон. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Яка ситуація на прикордонні?

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність. Протягом доби окупанти вдарили із авіації в районі Грем’яча Чернігівської області. Протягом доби здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Блешня, Костобобрів, Бучки Чернігівської області; Голишівське, Волфине Сумської області та Уди і Вовчанськ на Харківщині.На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Противник завдав авіаційних ударів в районах Колодязного та Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Фиголівка, Дворічне, Куп’янськ, Кислівка Харківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: