Медики львівського «Охматдиту» повернули слух 4-річній дівчинці

одрія
4-річна Одрія із мамою. Фото: ОХМАТДИТ

Чотирирічна Одрія із Закарпаття отримала слух за кілька днів до дня народження. Маленькій пацієнтці львівського «Охматдиту» підключили кохлеарний імплант.

Про це розповіли на сторінці лікарні.

Дівчинка є однією із двійні, вона з'явилась на світ передчасно, на 25 тижні і важила лише 550 грамів.

Це одна з найменших дітей в Україні, які виходжені від народження з надзвичайно низькою вагою. 37 днів Одрія була у реанімації на штучній вентиляції легень. Далі пройшла тривалу реабілітацію. У 2 рочки мама помітила, що дитина видає мало звуків, а потім реакції на звуки не стало зовсім. Тож одразу звернулася до лікарів. Тоді медики і виявили втрату слуху, кажуть медики.

«Доньці поставили слуховий апарат, який вона носила рік. Але з ними вона чула мало. Хоча й почала трохи говорити складами. Я шукала лікарів, які б могли допомогти дитині. Моя знайома із Закарпаття розповіла про досвід лікування своєї дитини в у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит», вона була дуже задоволена. І таким чином я дізналася про можливість кохлеарної імплантації. Перед операцією було так тривожно. Вона тривала 3 години. Але усе пройшло добре. На другий день після втручання Одрія вже бігала по відділенні і бавилася», розповіла мама дівчинки Іветта.

Дівчинці вже підключили імплант і тепер 4-річна Одрія вивчає навколишній світ звуків по-новому.

Нагадаємо, всесвітньо відомі отохірурги із Польщі та Бельгії разом із керівником Клініки отоларингології - хірургії голови та шиї львівського «Охматдиту» подарували слух трьом діткам. В лікарні розпочала роботу Програма слухових імплантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: