Українці у червні встановили рекорд з відкриття ФОПів за останні три роки

88

У червні було зареєстровано рекордну кількість нових фізичних осіб - підприємців за останні три роки. Більшість «новоспечених» бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але як і раніше вистачає тих, хто вирішив працювати в сфері ІТ.

Про це повідомляє Opendatabot.

Після важкого для бізнесу періоду початку повномасштабної війни українці все частіше наважуються відкривати свою справу. Загалом за перші шість місяців 2023 року українці відкрили трохи менше 134 тисяч нових бізнесів, а це майже 70% від кількості відкритих ФОПів за весь 2022 рік.

Найбільше нових ФОПів, як вказано, було створено у червні - понад 31 тисяча. Це найбільший показник не лише за весь період повномасштабного вторгнення, а й за останні три роки. Востаннє понад 30 тисяч нових підприємців було зареєстровано у червні та липні 2020 року.

Сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Як і торік, у першому півріччі 2023-го роздрібною торгівлею офіційно почали займатися понад 38 тисяч українців. Другим за популярністю залишається КВЕД «Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність», який також був найпопулярнішим до повномасштабного вторгнення. У цій сфері власну справу розпочало вже 12 тисяч підприємців. Замикає рейтинг «Надання інших індивідуальних послуг», у цій сфері почали працювати 8 тисяч ФОПів.

Київ є лідером серед регіонів за кількістю створених ФОПів - трохи більше ніж 19 тисяч, у Дніпропетровській області майже 12 тисяч, а у Львівській - понад 10 тисяч. Найгірші показники реєстрації у тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються активні бойові дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: