1600 українських солдатів вже пройшли навчання у Польщі

POLAND-UKRAINE-CONFLICT-WAR-MILITARY
French military servicemen take part in a military drill to train Ukrainian servicemen, ahead of their departure to the Ukrainian frontline, in a military camp in Poland, on July 10, 2023. (Photo by Daphné BENOIT / AFP)

У Польщі французькі військові навчили 1600 українських солдатів. До навчань залучили 200 солдатів французької армії, серед яких — 120 інструкторів, які з лютого проводили тренування.

Про це повідомляє видання Le Parisien. 

Термін навчання становив 4-5 тижнів, зважаючи на потребу українських військ. 

Українці освоювали бій піхоти, штурм, артилерійську підтримку, розмінування, надання медичної допомоги та бої в міських умовах. Французи також залучили для навчань майже три десятки передових бронеавтомобілів, які мають надіслати в Україну. Наразі на них тренуються українські військові. 

Начальник штабу сухопутних військ французької армії відзначив, що на військовому рівні ці навчання цікаві для його інструкторів, від яких теж можна було отримати цінний досвід.

Ці навчання є однією зі складових французької підтримки Києва. Загалом французька допомога становить 1,46 мільярда євро, що ставить Париж на 11-те місце серед країн, які підтримують Україну.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, перебуваючи у Польщі, пообіцяв українським бійцям, що його держава продовжить допомагати Україні, а на саміті у Вільнюсі забезпечить солідарність союзників.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по НАТО вже почали навчання українських пілотів на літаках F-16.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: