Генштаб: на фронті за добу відбулося 30 бойових зіткнень з окупантами

350955324_252388204053743_7308789015254100183_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом 10 липня росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на 5 напрямках:  Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському, там тривають важкі бої. За добу відбулось 30 бойових зіткнень.

Про це розповіли в ранковому зведенні Генштабу Збройних сил України.

Там розповіли, що вчора російські окупанти завдали ракетного удару по території одного з інфраструктурних об'єктів Миколаєва. Зокрема окупанти завдали 48 авіаційних ударів та здійснили 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок цього є зруйнованою інфраструктура та постраждали мирні люди.

Ситуація на фронті станом на ранок 11 липня на всіх напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Протягом минулої доби завдав авіаційних ударів в районах Басове, Одноробівка та Ветеринарне Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли близько 10 населених пунктів, зокрема це Гірськ Чернігівської області; Чуйківка Сумської області та Уди, Ветеринарне, Огірцеве, Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку армія рф завдала авіаційних ударів в районах населених пунктів Терни, Званівка, Роздолівка, Білогорівка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Івано-Дар'ївка, Берестове, Веселе, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем артилерії противника українські захисники успішно відбили атаки окупантів в районі населеного пункту Григорівка Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Дружба і Торецьк. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Васюківка, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Олександро-Шультине та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Сєверного Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару біля Авдіївки. У той же час, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку під ворожими вогнем артилерії українські захисники відбили усі ворожі атаки в районах населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка. Окупанти завдали авіаційного удару біля Красногорівки Донецької області. Здійснили обстріли понад 10 населених пунктів, серед них: Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка та Побєда.

На Шахтарському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки Донецької області. Завдали авіаційного удару в районі Одрадного та обстріляли понад 10 населених пунктів, зокрема постраждали: Вугледар, Сторожеве, Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Вони обстріли з артилерії понад 20 населених пунктів, серед них: Новодарівка, Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Оріхів Запорізької області; Берислав, Козацьке, Львове, Антонівка, Інженерне, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Нагадуємо, раніше в Генштабі ЗСУ повідомляли, важкі бої тривають на 5 напрямках фронту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: