Мучилася 11 років: львівські лікарі разом з американським позбавили дитину від нападів судом

358429019_600036685600085_8072795681739363517_n
Фото: Перше медичне об'єднання

У Львові медики разом зі своїми американськими колегами допомогли 12-річній Юстині позбутися від нападів судом, які її турбували майже протягом усього життя.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднання Львова.

Там розповіли, що до 9 місяців вона була цілком здоровим малям. Проте одного разу мама помітила, як під час гри її донечка почала дивно трусити ручками.

 «З часом напади траплялися вже щоночі. Тіло немовля викручувало, а м’язи напружувалися. Тоді педіатри не змогли встановити причину судом. Згодом дитині діагностували епілепсію та призначили ліки. Однак вони не допомагали», — розповіли в медичному закладі. 

За словами лікарів, протягом 11 років рідні Юстини шукали причину недуги. Вона також їздили за кордон на лікування, однак це не дало результату. Після цього, батьки та дівчинка повернулися до України та звернулися до відділення нейрохірургії Дитячої Лікарні Святого Миколая.

Фото: Перше медичне об'єднання

Тут після обстеженні львівські лікарі змогли виконати складну діагностику. У цьому їм допоміг їх колега — американський нейрохірург Люк Томич. Він відвідав дитячу лікарню в межах благодійної місії БФ «Разом для України».

Спеціалістам вдається поставити електроди на зону в півкулі, звідки виникає патологічна активність, та визначити епілептогенну ділянку. Згодом уже під час другого оперативного втручання, нейрохірурги успішно видалили усю патологічну зону.

Так, Юстину більше не турбують напади судом. Вже за кілька днів після другої операції дівчинка повернулася додому.

Нагадуємо, раніше ми розповіли історію, як львівські лікарі врятували чоловіка, який не міг їсти та постійно мучився від болю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: